0513 - 63 10 63 info@msp-dakenwand.nl

Visscher Seefood, Urk

Oplevering: Mei 2015
Opdrachtgever: K.K. Heutink B.V.
Oppervlakte: 2000 m2
Materiaal: Sandwichpanelen Kingspan Benchmark – Euramac Coating.

Visscher Seafood heeft in het voorjaar van 2015 een complete transformatie ondergaan, waarbij het bedrijfspand grondig is verbouwd en uitgebreid. Het doel: meer ruimte voor nieuwe ontwikkelingen.
Het internationaal opererende bedrijf maakte in de afgelopen jaren een behoorlijke groei door en is, dankzij de nieuwe huisvesting, weer op alle fronten klaar voor de toekomst.

In april werd door MSP Dak- en Wand uit Heerenveen gestart met het monteren van maatwerk sandwichpanelen uit het www.kingspanbenchmark.nl assortiment.

Denc Architecten koos in overleg met Visscher Seafood voor het BENCHMARK Evolution Recess paneel dat in speciaal rondgezette buitenhoeken werd uitgevoerd. Ook de coating is een voorbeeld van het maatwerk waar BENCHMARK by Kingspan voor staat.
De sandwichpanelen zijn voorzien van een EuraMica finish van leverancier Euramax in de kleur Amethyst Salmon. Deze coating reflecteert de eigen kleur in wat een intense en high-tec look aan het gebouw geeft.

De range BENCHMARK Evolution bestaat uit 5 varianten. Bij de variant Recess wordt de buitenplaat die voorzien is van de gekleurde coating niet recht afgesneden, maar voorzien van een omgezette hoek. In de naden wordt een terug liggend rubberprofiel aangebracht waardoor in combinatie met de omgezette hoek aan beide kanten van het paneel een optisch 3D-effect wordt bereikt.