0513 - 63 10 63 info@msp-dakenwand.nl

DUURZAAM WERKEN

 

KLIMAATNEUTRAAL BOUWEN

Maatschappelijk verantwoord ondernemen betekent ook verantwoord bouwen. Wij zijn elke dag bezig met ons leefmilieu. Bewust of onbewust is het klimaat een wezenlijk onderdeel geworden in ons doen en laten. Niet alleen voor nu, en ook zeker voor later.

De bouw heeft een groot aandeel in de milieubelasting. Daar zijn wij ons zeer bewust van. Duurzaam bouwen is geen trend maar noodzaak en een must voor elke onderneming.

Daarom gelooft MSP in staal en aluminium. Duurzame metalen die recyclebaar zijn of herbruikbaar, zonder teveel aan bouwafval. Een stalen constructie gaat jarenlang mee en is een basis die makkelijk aan te passen is door het verplaatsen van binnenwanden, het vervangen van gevelelementen en het maken of samenvoegen van verdiepingen. Zelfs liften en trappenhuizen zijn flexibel aan te brengen in bestaande constructies.

Dergelijke constructies zijn goed te isoleren en voldoen aan de hoogste normen en waarden. Hierdoor kan er een eigen klimaat in een pand of ruimte worden gecreëerd die wordt gestuurd door bijvoorbeeld aardwarmte, zonnepanelen of windenergie.

Wij zoeken altijd naar de beste keuze in materialen die bijdragen aan klimaatneutrale bouw. Om onze manier van werken te ondersteunen heeft MSP zich verbonden aan het BREEAM- NL beoordelingsmethode.

 

BREEAM-NL: DE BEOORDELING VAN DUURZAAMHEID

Deze methode (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) bepaalt de prestaties van de duurzaamheid van gebouwen. Dit is sinds 2009 operationeel en deel sinds 2010 certificeringen uit aan gebouwontwerpen.

Naast het ontwerp beoordeelt BREEAM-NL met een tweede keurmerk bestaande gebouwen. Drie niveaus worden gekeurd: gebouw, beheer en gebruik. Het derde keurmerk meet zelfs de gebiedsontwikkeling, en de beoordeelt de duurzaamheidsprestatie in dat bepaalde gebied. Vanzelfsprekend is het vierde keurmerk gelanceerd voor duurzame sloop en demontage van gebouwen.

MSP wil met BREEAM-NL laten zien hoe serieus wij duurzaamheid en milieu nemen. Natuurlijk is het economische aspect van belang voor ons, maar zolang wij zelf in staat zijn ons steentje bij te dragen aan een goed leefklimaat doen wij dat graag voor onze kinderen!