0513 - 63 10 63 info@msp-dakenwand.nl

Ecostyle, Oosterwolde

Oplevering: December 2015
Opdrachtgever: Jorritsma Bouw Bolsward BV
Oppervlakte: 4000 m2
Materiaal: Carrier panelen SAB profiel, hierop gemonteerd de houten balken.

Ecostyle, Oosterwolde

Voor Jorritsma Bouw realiseerde MSP een nieuw pand in Oosterwolde voor Ecostyle.
Het gebouw bestaat uit 1.200 m2 kantoor en een magazijn van ongeveer 4.700 m2.

Binnen de visie van ECOstyle speelt duurzaamheid en ecologie een belangrijke rol. Het bedrijf laat zijn expansiebehoefte terugkomen in een totaalvisie. Deze omvat een nieuwe balans tussen werken, de mens en de natuur. Uniek vanwege de hoge mate van natuur en ecologie. Maar ook actieve kennisdeling met en tussen mensen van omringende bedrijven speelt een belangrijke rol. In deze visie draait het erom dat het gebouw en het gebied niet nemen van hun omgeving, maar juist iets geven. Energieneutraal en milieubewust gerealiseerd.

BREEAM*****

Het bedrijf wil dat in zijn nieuwe pand combineren met bruikbaarheid en betaalbaarheid. Om deze duurzaamheidsambitie vorm te geven, is ingezet op een BREEAM Outstanding ***** certificaat voor zowel kantoor als magazijn. In Noord-Nederland het eerste park met zo’n hoge duurzaamheidsambitie.

Bij de materiaalkeuze is uitgegaan van het cradle-to-cradle-principe en de algehele duurzaamheid van (biobased) materialen. De gebouwen zijn zelfvoorzienend op gebied van energie. Andere duurzaamheidsmaatregelen zijn het zuiveren van het eigen rioolwater en hergebruik van regenwater. De bouwlocatie in Oosterwolde (Fr) is het eveneens door ECOstyle ontwikkelde ECOmunitypark. Een uniek ecologisch werklandschap, waar ambitieuze ondernemers hun huisvestingsideaal kunnen realiseren. Deze aanpak met oog voor mens en milieu past uitstekend bij de filosofie van MSP Dak en Wand BV.